Kraton Bitkisi Bakımı
- 30.11.2021 20:54:15
- 485
- 4 dk
- 0 Yorum

Kraton Bitkisi bakımı nasıl yapılır, Kraton nasıl bir bitkidir. Kraton bitkisi yeşil yapraklı, kırılgan yapıdaki bir bitkidir. Bu sebeple doğru bakım uygulanmaması halinde kolayca zarar görebilir. Kraton bitkisinin doğrudan güneş alan bir yerde olması önerilmez. Işık kaynağını direkt almak bu bitkinin köklerini ve yapraklarını kurutabilmektedir. Bu sebeple ışık alan ancak güneşin direkt vurmadığı bir yere konumlandırmak önerilmektedir. Kraton bitkisinin haftada 1 sulanması önerilmektedir.
Kraton bitkisi bakımı için en önemli unsurlardan biri havaya karşı etkilenme durumudur. Aşırı sıcak ya da soğuk ortamlar bu bitkiler için önerilmez. Bu sebeple balkonda bulundurmak yerine ev içerisinde bir yerde tutmakta fayda vardır. Sağlıklı bir Kraton bitkisi bakımı için yılda bir kez vitamin ve mineral içeren destekleyici ürünü toprağa eklemek bitkinizin daha canlı olmasını sağlayacaktır. Bitkinizin sağlıklı kalabilmesi için diğer bitkilerle temasta bulundurmamak ve saksıyı ortalama 2 – 3 yılda bir değiştirmek önerilir.
Kraton Bitkisi Çoğaltma
Kraton bitkisi güzel bir yapıya sahiptir. Bu sebeple bu bitkiyi yetiştiren insanlar Kraton sayısını arttırmayı tercih edebilmektedir. Bunun için 2 yöntem vardır. Bunlardan ilki kökle çoğaltma diğer ise Kraton bitkisini yapraktan çoğaltma olarak bilinir. Kraton bitkisi yaprak yapısı büyüme gösterdiğinde kökler zamanla yaprakların ağırlaşması nedeniyle dökülebilmektedir. Bu dökülme durumu baharda genellikle yaşanmaktadır. Dökülen bir yaprağı toprağa ekerek kök salmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu şekilde yaprakların kök salması kolay olmaz.
Kraton bitkisi çoğaltma işlemi için en uygun yöntem kök ile ayırmadır. Kraton bitkisi kökleri belli zaman dilimlerinde ortaya çıkar ve bitki yapısından ayrılır. Kökler aşırı gelişim göstermesi halinde topraktan taşarak ayrılmaktadır. Bu durumda kök mineral ve vitamin anlamında zengin olduğu için farklı bir toprağa dikilerek büyümesi sağlanabilir. Kraton bitkisi çoğaltma süreci normal bakım süreciyle aynıdır. Genellikle Kraton bitkisinin çoğaltma işleminin bahar aylarında nisan gibi yapılması önerilir.
Kraton Bitkisi Hastalıkları
Kraton Bitkisinde anormal durumlar yaşanması her bitki de olduğu gibi görülmektedir. Bitkinizde farklılık görmeniz durumunda Kraton bitkisi hastalıkları görülüyor olabilir. Kraton bitkisi hastalıkları şu nedenlerle ortaya çıkar;
- Çok sulama işlemi
- Güneşte fazla kalma
- Rüzgarın sert etkisi
- Toprağın cansızlaşması
- Bitkinin konumu
Kraton bitkisinde yapılan ilk hata yanlış sulamadır. Bu bitkinin dönemsel olarak sulama yöntemlerine dikkat etmek gerekir. Kışın aşırı su kullanımı azaltılmalı ve yazın toprağın suyu tamamen emdiğinden emin olunmalıdır. Güneş karşısında kalan Kraton bitkisinde solma ve kuruluk görebilirsiniz. Rüzgâr alan bir yerde Kraton bitkisi hastalıkları yaşanması mümkündür. Bitkinizi soğuk rüzgarlardan koruyun.
Toprak değişimi yapmamanız halinde bitkinizde cansızlık ve sonrasında çürümeler görülebilir. Bitkinizin bulunduğu konum çiçeklerin arasında sıkışması, hiç ışık almaması vb. sebeplerden dolayı hastalıklar görülebilmektedir.
Kraton Bitkisi Çiçek Açar Mı?
Kraton Bitkisi çiçek açar mı? Kraton bitkisine iyi bakılması halinde çiçek açması görülür. Çiçek açma süreci genellikle yaz aylarında yaşanmaktadır. Ancak bunun olabilmesi için bitkinin mineral ve vitamin anlamında zengin olması gerekir.
Kraton Çiçeği Faydaları
Kraton Çiçeği genellikle mutluluk veren çiçekler arasında yer almaktadır. Kraton çiçeği faydaları incelendiğinde iş yerlerinde ve evlerde mutsuzluğu, karamsarlığı, üzüntüyü ve stresi azalttığı bilinmektedir. Ayrıca bir bitki ile uğraşıyor olmak çoğu insana huzur vermektedir.
Kraton Çiçeği Saksı Değişimi
Saksı içinde genişleyen kökler değişim gerektiğinin göstergesidir. Bu durumda Kraton çiçeği saksı değişimi için 1 numara büyük saksı kullanın. Bitki köklerine zarar vermeden, taze bir toprağın olduğu yeni bir saksıya aktarın. Eski saksıdaki topraktan bir miktar eklemeyi unutmayın.
0 Yorum